Welkom! 

Op deze website kunt u in 2017 en 2018 meedenken/meepraten over de toekomst van Schouwen-Duiveland. Over welke onderwerpen hebben we het? Vanaf het voorjaar 2017 zijn we begonnen met de omgevingsvisie voor het buitengebied’ en de ‘visie Toerisme’, In de loop van 2017 zal daar de ‘Energieagenda aan toegevoegd worden. Deze website is een initiatief van de gemeente Schouwen-Duiveland, maar wij zijn niet de enige initiatiefnemers. Zo wordt de Toeristische visie in co-productie met de toeristische belangenorganisaties zoals de Recron, de Hiswa etc. opgesteld. Ook het opstellen en uitvoeren van de visie voor het buitengebied en uitvoering geven aan de Energie-agenda kunnen en willen we zeker niet alleen.

 

Zonnepanelen op uw bedrijfsdak? Profiteren van projectfinanciering? Doe mee aan het Zon Offensief Zeeland

Met het Zon Offensief Zeeland bundelen Coöperatie Zeeuwind en energie-adviesbureau ECONNETIC verschillende daken in Zeeland tot één grootschalig project. De ondernemer wordt hierin volledig ontzorgd; zo vragen zij de SDE+ subsidie voor u aan en organiseren ze een aantrekkelijke projectfinanciering. U neemt vervolgens 15 jaar lang zonnestroom af van de zonnepanelen op uw eigen dak (van minimaal 150 m²) zonder te moeten investeren. Om subsidie te ontvangen is er een bedrijfsdak van minimaal 150m² nodig en een grootverbruikaansluiting van minimaal 3 x 100 Ampère.

De gemeente Schouwen-Duiveland heeft de ambitie om in 2040 energieneutraal te zijn. Dit betekent dat we op het eiland minimaal evenveel (duurzame) energie opwekken als we verbruiken. Dit moeten we met elkaar, ondernemers, inwoners en gemeente, voor elkaar gaan krijgen. Zonne-energie kan een belangrijke bijdrage leveren aan dit doel. De gemeente nodigt u daarom van harte uit om mee te doen aan dit initiatief. 

Wilt u weten wat Zon Offensief Zeeland voor u kan betekenen?
Neemt u dan contact op met Marjan Brandes, telefoon tel. 0118 – 474187 of via
mbrandes@zeeuwind.nl

Lees hier voor meer informatie.

 

Bijlage

  1. 18-7112leafletZonOffensiefZeelandIV(2).pdf 12-7-2018 10:27:34

Deel

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom 'De omgevingsvisie buitengebied' en 'De toekomst van toerisme' Schouwen-Duiveland

meld je dan hier aan!