Welkom! 

Op deze website kunt u in 2017 en 2018 meedenken/meepraten over de toekomst van Schouwen-Duiveland. Over welke onderwerpen hebben we het? Vanaf het voorjaar 2017 zijn we begonnen met de omgevingsvisie voor het buitengebied’ en de ‘visie Toerisme’, In de loop van 2017 zal daar de ‘Energieagenda aan toegevoegd worden. Deze website is een initiatief van de gemeente Schouwen-Duiveland, maar wij zijn niet de enige initiatiefnemers. Zo wordt de Toeristische visie in co-productie met de toeristische belangenorganisaties zoals de Recron, de Hiswa etc. opgesteld. Ook het opstellen en uitvoeren van de visie voor het buitengebied en uitvoering geven aan de Energie-agenda kunnen en willen we zeker niet alleen.

 

Denk mee over de toekomst van het toerisme op Schouwen-Duiveland

Denk mee over de toekomst van het toerisme op Schouwen-Duiveland

Schouwen-Duiveland is een geliefd vakantie-eiland. Grote aantallen gasten uit binnen- en buitenland komen genieten van ons mooie eiland. Van onze brede stranden en de zee, een fietstocht langs de dijken, een wandeling in de bossen en duinen of van een bezoekje aan Renesse of Zierikzee. Onze gasten genieten met volle teugen van ons veelzijdige vakantie-eiland; of het nu gaat om een dagtripje of een langer verblijf op één van de vele campings of in een hotel, het is hier altijd heerlijk! Uit he...
Lees meer
Tot 22 mei reageren op opgehaalde vraagstukken

Tot 22 mei reageren op opgehaalde vraagstukken

In januari en februari 2017 hebben we met ongeveer 35 inwoners en partijen in het buitengebied gesproken en dat heeft ons inzicht gegeven in veel vraagstukken die in het buitengebied spelen. Deze vraagstukken zijn de basis voor onze gesprekken op de gebiedsconferentie en deze internetsite. U kunt de vraagstukken op verschillende manieren bekijken en u kunt daar tot 22 mei op reageren.
Lees meer
Samenvatting van de opgehaalde vraagstukken

Samenvatting van de opgehaalde vraagstukken

In januari en februari 2017 zijn er voor de omgevingsvisie buitengebied Schouwen Duiveland vraagstukken opgehaald. Vraagstukken nemen een cruciale plaats in de aanpak van de omgevingsvisie, zij zijn de verankering.
Hoe klinkt een vraagstuk?

  • Het is een probleem dat ……
  • Zus en zo is goed maar er wordt te weinig mee gedaan
  • We verwachten dat x tot problemen gaat leiden
  • Het is een ongebruikte kans dat ……
  • Als we x niet doen d...
    Lees meer
Gebiedsconferentie buitengebied

Gebiedsconferentie buitengebied

Op 23 mei organiseren we een openbare gespreksavond. In drie rondes gaan we met elkaar in gesprek over een breed scala aan onderwerpen. Denk dan aan onderwerpen als het hergebruik van vrijkomende gebouwen, landschapskwaliteiten, de activiteiten in het buitengebied, het zoutwaterprobleem voor de landbouw, de toekomst van de landbouw, vernieuwende concepten, zonne-energieparken, wonen in het buitengebied, de toekomst van de Grevelingen etc.
Lees meer
Pagina 5 van 5 Eerste 1234[5] VolgendeLaatste

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom 'De omgevingsvisie buitengebied' en 'De toekomst van toerisme' Schouwen-Duiveland

meld je dan hier aan!