Consultatie omgevingsvisie (archief)

Gebruik: loslaten of regelen?

De landelijke trend is dat het buitengebied steeds gemengder wordt. De ene functie kan de andere in de weg zitten. Bijvoorbeeld schaalvergroting in de landbouw en uitbreiding van recreatieve activiteiten. Iedere ondernemer in het buitengebied vraagt  vrijheid om te kunnen ondernemen. Als we inzetten op minder regels, wat de tendens is, wordt de vrijheid  groter. 

Tot nu toe is het beleid dat het buitengebied voor de landbouw is. Maar voor de toekomst geeft dat te weinig houvast, want ook binnen de landbouw zijn er heel verschillende bedrijfsconcepten. Denk aan de biologische boer naast een bouwbedrijf, de landwinkel naast een zorgboerderij en de caravanhandel naast de kas van een bloementeler.

 

De vraag die we willen bespreken is of we als gemeente moeten loslaten of juist regels moeten stellen om een goed gebruik van het buitengebied mogelijk te maken zonder dat ontwikkelingen elkaar teveel in de weg zitten?

 

 

Verwante artikelen

Deel

Reacties

  • WP
    Laat de ondernemer vrij om zijn bedrijf te ontwikkelen. Door goed overleg kan er heel veel. Meer begrip voor elkaar doet ook al wonderen. Een goede ondernemer weet ook wel of hij op een geschikte locatie zit voor een activiteit en of het rendabel is te maken. Ga beslist geen zones invoeren ,over twee jaar kan het weer totaal anders zijn en kun je geen kant meer op.
    7-8-2017 17:16:35
U moet registreren/ingelogd zijn om te reageren
duivenland
2212