Consultatie omgevingsvisie (archief)

Dicht bij Rotterdam

 

Schouwen-Duiveland ligt binnen de invloedsfeer van Rotterdam. Uit onderzoeken van het CBS blijkt dat we een geliefde locatie zijn voor vestigers uit Rotterdam. Rotterdam is snel populairder aan het worden en groeit daardoor in inwonertal. Dit biedt wellicht kansen, Rotterdam ligt tenslotte dichtbij of toch niet?

 

De vraag die we hier bespreken is of we als gemeente met een krimpend aantal inwoners kunnen profiteren van de groei van Rotterdam? Zijn er voor het buitengebied onbenutte kansen of is er juist sprake van belemmeringen?  

 

 

Verwante artikelen

Deel

Reacties

 • De doorstroming van de n59 wordt al gestremd door de stoplichten rotonde bij zierikzee. Dit zal er niet beter op worden door de afsluiting van de zuidhavenpoort . Verder als je tweeverdieners wil trekken die buiten het eiland werken is het handig om kinderopvang te hebben die ruimere openingstijden hebben ivm de vele file's.
  25-8-2017 19:27:42
 • WP
  Daar waar mogelijk promotie voeren,niet alleen regio Rotterdam . De beste reclame is mond tot mond reclame,dus positief meedenken,hoe krijgen we dat bedrijf(je) hier ,goed voor de werkgelegenheid,meer inwoners. Niet teveel leeuwen en beren zien. Zorg voor goedkope woningbouwgrond en stel geen extreme bouweisen. Doorlooptijden van 8 jaar daar gaan veel ondernemers niet op wachten,die kijken elders en die gemeenten pakken hun kans.
  7-8-2017 0:06:46
 • Allereerst zorgen voor een goede verbinding.het zou prachtig zijn om een universiteit te hebben misschien in samenwerking met TU Delft gespecialiseerd in energie genoeg ruimte om nieuwe ontwikkelingen uit te proberen. Niet kleinschalig denken. De jeugd zien vast te houden met meer werk gelegenheid.
  1-8-2017 19:51:10
 • De belangrijkste troeven van Schouwen-Duiveland zijn het natuurschoon, rust en ruimte. Als je wegen gaat vergroten, en Rotterdamse bedrijven aantrekt, dan gaat dit sowieso ten koste hiervan. Mensen die naar hier verhuizen (alsook toeristen en 2de verblijvers), doen dit heel bewust omwille het huidige karakter van het eiland. Zet deze troeven extra in de verf, en zorg ervoor dat nieuwe projecten dit respecteren. Maak van Schouwen-duiveland een kwaliteitslabel (zowel voor toerisme, bewoners en eigen producten (landbouw), zodat we ons nog meer kunnen onderscheiden van andere kuststreken !
  1-8-2017 13:06:26
 • Jan
  Schouwen Duiveland is een perfecte locatie voor mensen die in Rotterdam werken, en graag in ruimte willen leven. Het enigste om meer mensen te trekken is een betere infrastructuur naar Schouwen Duiveland toe. De 45 min kan je beter 1 uur van maken door alle rotondes en stoplichten op weg naar Rotterdam maar ook de maximale snelheid van 80km langs de brouwersdam.
  30-7-2017 8:15:17
 • Lex
  Zorg voor een toekomstvisie waarin vertrouwen ontstaat voor economische groei. Maak afspraken met regionale vervoerders over gegarandeerde bereikbaarheid tot 12 uur s'avonds. Zorg voor een gezonde opgave voor woningbouw en laat geen slechte woningvoorraad tegen ramshprijzen dumpen door de woningcorporatie. Dalende huizenprijzen zijn het gevolg en dat is niet waar de nieuwe inwoner met op zoek is. Dat je hier lekker kunt vergrijzen spreekt echt niet aan. Breng leven terug in het uitgaansleven! Denk eens na waarom er in de nacht geen taxi's rijden. Deze mensen komen uit een stad die bruist. Dat kan ook op Schouwen maar dat moet je willen, durven en uitstralen. Band met Schouwen Duiveland? Wat dacht je van "voor het leven geland op Schouwen-Duiveland"?
  20-7-2017 21:37:44
 • Dan zal er toch een fatsoenlijke snelweg moeten komen. En niet de ontwikkeling op de brouwersdam.... 80 km en dan ook nog een geforceerde drempels in de vorm van rotonde en stoplichten .?????? Het zou leuk zijn om hier eens een CO meting te doen. IK weet zeker dat met een constant snelheid van 110km je minder uitstoot dan met de huidige infrastructuur. Verder is die weg niet geschikt voor vrachtverkeer. Terwijl dat de kortste route is van Maasvlakte --> Vlissingen-Sloegebied Anderekant precies hetelfde verhaal weg moet autoweg worden.
  13-7-2017 16:11:48
 • Als je meer inwoners wilt gaan trekken dan zal je eerst voor een goede aansluiting met die regio's realiseren. Dat betekent dat je een aantal wegen serieuzer serieus moet gaan aanpakken. Zodat je in het hoogseizoen voor zowel de toeristen als je eigen inwoners goed te bereiken bent.
  8-7-2017 20:43:49
 • Schouwen-Duiveland heeft van zichzelf al een andere sfeer dan de randstedelijke omgeving. Behoud die sfeer, zorg voor snel internet en werk aan naamsbekendheid van Schouwen-Duiveland als "vestigingsplaats in zee" via sociale media kanalen.
  8-7-2017 18:59:05
 • Wij hebben 7 jaar geleden de stap uit Rotterdam gezet. Voor werkgelegenheid is schouwen duiveland grotendeels afhankelijk van de randstad. Voor jonge gezinnen (kinderen op school brengen en dan naar werk) is doorstroom op A29 van groot belang. Trek op met Hoeksche waard, Goeree Overflakkee en west Brabant. Mensen die hierheen verhuizen kiezen bewust voor ruimte. Reistijd accepteer je, maar het moet wel te doen blijven.
  7-7-2017 16:35:42
  • Lex
   @Claudia: Goed verwoord! Kan me er helemaal in vinden.
   20-7-2017 21:54:49
U moet registreren/ingelogd zijn om te reageren
duivenland
2212